ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
ЕВРОПА ДИРЕКТНО - ВРАЦА
Меню
За връзка с нас

Можете да се свържете с EUROPE DIRECT - Враца по следните начини:

 •  телефон: (092) 660271, 660273

 •  e-mail адрес: еudirect-vratsa@online.bg

Можете да се свържете с Европейския информационен център Europe direct чрез безплатен телефонен номер: 0080067891011 от всяко място в 27-те страни-членки на ЕС.

Полезни връзки 

 

Потребители онлайн
Сега има:
2 гости онлайн.
Посетители
Днес:
Хита782
Посетители85
Този месец:
Хита984327
Посетители18111
Общо:
Хита1031740
Посетители20920
Новини

 
2016-09-27 15:01 - Кристалина Георгиева е домакин на втората конференция за бюджета на ЕС
Европейския съюзСъбитието ще събере на едно място топ лидери, които ще споделят мнения по въпроса как изразходването на средства от страна на ЕС може да стане по-гъвкаво и да допринесе още повече за гражданите на Европейския съюз и всеки човек по света, който има някаква полза от него. Еврокомисарите Корина Крецу и Фил Хоган също ще вземат участие в срещата, заедно с членове на Европейския парламент, Европейската сметна палата, представители на международни и неправителствени организации и политици. Пълната програма можете да видите тук - http://ec.europa.eu/budget/library/budget4results/agenda-eu-budget-focused-on-results-conference-2016.pdf.
Снимки от конференцията можете да разгледате на този линк: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1
 

2016-09-19 11:49 - Европейската комисия разреши употребата на ГМО в ХВП
Европейския съюзЕвропейската комисия разреши употребата на ГМО в хранително-вкусовата промишленост и производството на фураж
  кликни тук за повече...

2016-09-17 09:40 - ЕК отпуска допълнителни 108 милиона евро спешна помощ на България
Европейския съюзЕвропейската комисия одобри искането на България за спешна помощ и отпусна 108 милиона евро за управление на границите и справяне с бежанския поток. Решението следва изявлението на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер в края на среща на 27-те държавни и правителствени ръководители от ЕС в Братислава и е в резултат на постоянните контакти на ЕК с българските власти през последните месеци.
  кликни тук за повече...

2016-09-16 09:52 - Европейската комисия дава началото на наградите на ЕС за жени иноватори за 2017г
Европейския съюзЕвропейската комисия стартира конкурс за жени-иноватори за 2017г., който ще награди четири жени предприемачи, които успешно са представили иновация на пазара. Европейският комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас, заяви: "Наградата на Европейския съюз за жени иноватори подчертава само някои от многото забележителни жени, които допринасят за европейската икономика на знанието. Предишните победители имаха значителни постижения в най-различни области като имунология, телекомуникации и разработване на софтуер. Надяваме се, че тези награди ще помогнат на победителите да продължат по пътя на иновациите и че ще насърчат други хора да вървят по стъпките на тези изключителни предприемачи."
  кликни тук за повече...

2016-09-16 09:17 - Наградата „Сахаров“ за 2016 г.: номинациите са обявени
Европейския парламентКандидатите, номинирани от депутати в ЕП за наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта за 2016 г., станаха известни на 15 септември. Това са журналистът Чан Дюндар и други активисти за права на човека в Турция, лидерът на кримските татари Мустафа Джемилев, язидките Надя Мурад и Ламия Башар, разказали на света за сексуалните престъпления на ИДИЛ, и уйгурският дисидент Илхам Тохти. Носителят на наградата ще бъде избран от лидерите на политическите групи в ЕП през октомври.
  кликни тук за повече...

2016-09-16 08:59 - Далай Лама в Европейския парламент: „Аз съм един от почитателите на духа на ЕС“
Европейския парламентТибетският духовен лидер Далай Лама посети Европейския парламент на 15 септември, проведе среща с председателя на ЕП Мартин Шулц и участва в заседание на комисията по външни работи. Той изрази възхищението си от духа на Европейския съюз, тъй като по неговите думи той работи за общия интерес между хората. „Мисля, че този дух на Европейския съюз трябва да се разпространи към Африка и още по-далече по света“, каза той.
  кликни тук за повече...

2016-09-15 15:55 - Парламентът подкрепи сър Джулиан Кинг за комисар за съюза за сигурност
Европейския парламентЕвропейският парламент даде съгласие за кандидатурата на сър Джулиан Кинг за комисар за съюза за сигурност. Той беше номиниран от британското правителство, след като лорд Джонатан Хил подаде оставка след вота за Брекзит през юни. Парламентът подкрепи назначението на сър Джулиан Кинг за комисар за съюза за сигурност чрез тайно гласуване с 394 гласа „за“, 161 гласа „против“ и 83 въздържали се. Парламентът трябва да бъде консултиран преди встъпването в служба на нов комисар (член 246 от ДФЕС). След като евродепутатите дадоха зелена светлина, държавите-членки могат окончателно да назначат кандидата.
  кликни тук за повече...

2016-09-15 13:12 - ЕП иска полското правителство да се вслуша в препоръките за основните права
Европейския парламентЕвродепутатите призоваха полското правителство да реши конституционната криза в страната в рамките на тримесечния срок, поставен от Комисията на 27 юли. Решението трябва да е продукт на компромис между всички парламентарни партии и изцяло в съответствие с препоръките на Венецианската комисия и ЕК. В резолюция, приета с 510 гласа „за“, 160 „против“ и 29 „въздържал се“, Парламентът припомня на полското правителство, че Европейският съюз се основава на ценностите, които са били одобрени от полския народ по време на референдума през 2003 г., и „действа въз основа на презумпцията за взаимно доверие, че държавите членки зачитат демокрацията, принципите на правовата държава и основните права“
  кликни тук за повече...

2016-09-15 11:04 - Широка подкрепа за решението на Комисията относно „Епъл“
Европейския съюзКомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер получи широка подкрепа от евродепутатите по време на дебата относно решението на Комисията, според което данъчните облаги, които Ирландия е предоставила на Apple Inc., позволявайки на компанията да плаща значително по-малко данъци, от други компании, представляват незаконна държавна помощ. Някои евродепутати критикуваха плановете на „Епъл“ и Ирландия да обжалват решението, според което Ирландия трябва да си възстанови 13 млрд. евро в неплатени данъци, плюс лихви. Г-жа Вестагер призна, че те имат право да обжалват, като добави: „Но решението, което взехме, е солидно и ние ще го защитим в съда.“
Г-жа Вестагер призова за повече прозрачност относно основните данни на мултинационалните компании. Тази информация трябва да стане обществена, каза тя, като посочи скорошното предложение на Комисията за обществено докладване страна по страна относно броя персонал, реализираните печалби и платените данъци на компаниите.
  кликни тук за повече...

2016-09-14 14:31 - Дебат за състоянието на Европейския съюз 2016 г.
Европейския съюзПреди да даде думата на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателят на ЕП Мартин Шулц каза, че дебатът за състоянието на Европейския съюз е много важен момент в работата на Парламента, особено в период на може би фундаментална промяна и само два дни преди срещата на върха в Братислава.Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер започна речта си с изброяване на най-големите предизвикателства, пред които е изправен ЕС в момента: фрагментиране, популизъм, безработица и липса на социална справедливост. „Популизмът не решава проблеми, а ги създава,“ подчерта той. Обръщайки се към Брекзит, той каза, че: „Уважаваме и съжаляваме за решението на Великобритания, но ЕС като такъв не е изложен на опасност... Ние бихме се радвали Великобритания да подаде молбата си за напускане възможно най-скоро.“ Той също така отбеляза, че новите отношения с Великобритания няма да включват достъп до единния пазар по избор.
  кликни тук за повече...

 Покажи архивираните новини>>
АКТУАЛНО

 Оценка на поколението информационни центрове

Europe Direct за 2013 — 2017 г.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2013-2017-EDICs?surveylanguage=bg

==========================================

Анкетна карта на Европа Директно Враца, към Търговско-промишлена палата Враца  "Удовлетвореност на клиента"

План за действие на Европа Директно Враца за 2016г.Бюлетин

Бюлетин юли - август 2016

Бюлетин май - юни 2016

Бюлетин март - април 2016

Бюлетин януари - февруари 2016

------------------

Бюлетин архив 2015

Бюлетин архив 2014

Бюлетин архив 2013 

Бюлетин архив 2012

Бюлетин архив 2011

Бюлетин архив 2010

Бюлетин архив 2009

 

 

Категории събития

Събития от Европа

Събития от Враца

Събития от страната

Публикации
2013 Европейска година на гражданите
2012 - Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията
2011 - Европейска година на доброволчеството2010 - Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване
2009 - Европейска година на творчеството и иновациите

Полезни връзкиEвропейски награди за предприемачество 

 

Powered by
phpWebThings powered
 Този сайт е създаден  с помощта на phpWebThings 1.5bg.
(c)2003 Copyright, Европа Директно Враца & phpwebthings
  Страницата обработена за 1.4488 секунди - 24 заявки