ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
ЕВРОПА ДИРЕКТНО - ВРАЦА
Меню
За връзка с нас

Можете да се свържете с EUROPE DIRECT - Враца по следните начини:

 •  телефон: (092) 660271, 660273

 •  e-mail адрес: еudirect-vratsa@online.bg

Можете да се свържете с Европейския информационен център Europe direct чрез безплатен телефонен номер: 0080067891011 от всяко място в 27-те страни-членки на ЕС.

Полезни връзки 

 

Потребители онлайн
Сега има:
18 гости онлайн.
Посетители
Днес:
Хита592
Посетители178
Този месец:
Хита1154523
Посетители20038
Общо:
Хита1201936
Посетители22847
Новини

 
2017-06-28 09:02 - Финанси: как ЕС трябва да управлява средствата си
Европейския парламентВ изследване Евробарометър от март 2017 г. мнозинството от европейските граждани заяви желание за по-голяма намеса от ЕС в 15 ключови области, в това число борбата с безработицата и с тероризма, мерки относно миграционната политика, защитата на околната среда и здравето и осигуряването на социална закрила. Тези политики могат да станат реалност, ако ЕС обедини ресурси и осигури достатъчно средства. Ето защо бюджетът на ЕС има ключово значение за успеха на всяка обща инициатива.
  кликни тук за повече...

2017-06-23 09:56 - ЕК подготви нови правила за прозрачност за посредниците в данъчното планиране
Европейския съюзЕК предложи нови строги правила за прозрачност, които ще са приложими за посредниците — като например данъчни консултанти, счетоводители, банки и адвокати, — които изготвят и предлагат схеми за данъчно планиране за своите клиенти. Изтеклата неотдавна в средствата за масово осведомяване информация, в т.ч. по т.нар. „Досиета от Панама“, разкри по какъв начин някои посредници активно подпомагат дружествата и физическите лица в избягването на данъчното облагане — обикновено чрез сложни трансгранични схеми. С днешното предложение се цели да се даде адекватен отговор на подобно агресивно данъчно планиране чрез затягане на мерките за контрол над онези дейности на данъчните консултанти и съветници, които в миналото оставаха извън полезрението на компетентните органи.
  кликни тук за повече...

2017-06-22 13:52 - Социалната политика на ЕС - състояние и предизвикателства
Европейския съюзВ сравнение с останалата част на света страните в Европа имат високо ниво на социална защита и предлагат добър стандарт на живот. Икономическата криза от последните години обаче породи много проблеми, свързани с безработицата, липсата на перспективи пред част от младите хора и изолацията на хората в лишения. Застаряването на населението и възникването на нови икономически модели, разчитащи на гъвкави условия на труд, са също част от днешната социална реалност.
  кликни тук за повече...

2017-06-16 08:51 - Сградата „Пол-Анри Спаак“ на Европейския парламент
Европейския парламентБюрото на Европейския парламент обсъди изводите от проучването на състоянието на сградата на Парламента „Пол-Анри Спаак“ в Брюксел в съответствие с жизнения ѝ цикъл. Дискусията беше съпроводена от презентация на техническата оценка, изготвена от г-н Балош, технически директор на френския Център за строителни науки и инженерство, който отговори и на последвалите специфични въпроси по темата.
  кликни тук за повече...

2017-06-15 14:16 - Евродепутатите излагат своите приоритети относно предстоящия Европейски съвет
Европейския парламентМиграцията, Брекзит и отбраната бяха водещите приоритети, отбелязани от евродепутатите в дебата с малтийското председателство и председателя на ЕК Юнкер.
  кликни тук за повече...

2017-06-13 10:08 - Скáли за енергийна ефективност: за по-лесно сравняване на различните уреди
Европейския парламентИзползването на ефективни уреди е един от най-лесните начини да спестите електричество. Много от нещата у дома като лампи, телевизори, фурни и прахосмукачки идват с етикет, който помага на потребителите да оценят тяхната енергийна ефективност. Европейският парламент гласува по предложение за опростяване на системата и още по-лесни сравнения.
  кликни тук за повече...

2017-06-12 09:14 - Мерки срещу "легалните дроги": въпроси и отговори
Европейския парламентВсе повече психоактивни вещества се появяват на пазара като алтернативи на забранените наркотици. Тези субстанции могат да бъдат също толкова вредни и дори смъртоносни, но анализът на рисковете от тях изисква време, което им дава възможност да останат поне за малко извън забранителните списъци. На 8 юни комисията по граждански свободи в ЕП гласува по две законодателни предложения, които целят да ускорят процедурата по извеждането им от легална продажба и да разширят дефиницията за наркотици.
  кликни тук за повече...

2017-06-09 13:01 - Социална Европа: гражданите искат ЕС да направи повече
Европейския съюзЕвропейците искат действия от ЕС срещу безработицата и в подкрепа на социалната сигурност и равенството на половете. Една от областите, в които има най-голям консенсус сред европейците за общи действия, е борбата с безработицата. Според изследване „Евробарометър“ от март 2017 г. 78% биха искали Европейският съюз да направи повече по политиката за заетост, а 63% отчитат настоящите действия като недостатъчни.
  кликни тук за повече...

2017-06-08 08:41 - Евробарометър: Европейците виждат слаб прогрес в икономиката
Европейския съюзПроучването Евробарометър за 2017 г. показа, че гражданите на ЕС отчитат малък напредък в икономическата област, но все още половината са песимисти за растежа. Делът на отговорилите, че нещата в ЕС се развиват в грешната посока, намалява от 54 на 50 процента в сравнение с 2016 г. Тези, които мислят, че нещата се влошават в собствените им страни, намаляват от 58% на 51%.
  кликни тук за повече...

2017-06-07 08:41 - Отбрана: как Парламентът насърчава сътрудничеството в ЕС
Европейския парламентВ една непредсказуема международна среда нуждата от обща отбрана се засилва и Парламентът предлага начини за задълбочаване на европейското сътрудничество. Проучването Евробарометър от март 2017 г. показва, че над две трети от европейците искат по-голяма намеса от ЕС в областта на отбраната и сигурността. Това е позиция, която напълно се споделя от Европейския парламент - депутатите неведнъж са заявявали, че държавите-членки трябва да покажат по-голям ангажимент, да увеличат инвестициите и да обединят ресурсите си. Това би създало синергия и би увеличило ефективността за всички държави в ЕС, без да се стига до създаването на европейска армия.
  кликни тук за повече...

 Покажи архивираните новини>>
АКТУАЛНО

Оценка на поколението информационни центрове

Europe Direct за 2013 — 2017 г.

++++++++++

Анкетна карта на Европа Директно Враца, към

Търговско-промишлена палата Враца 

"Удовлетвореност на клиента"

План за действие на Европа Директно Враца за 2017г. 

Бюлетин

Бюлетин януари-февруари 2017

Бюлетин март-април 2017

--------------

Бюлетин архив 2016

Бюлетин архив 2015

Бюлетин архив 2014

Бюлетин архив 2013 

Бюлетин архив 2012

Бюлетин архив 2011

Бюлетин архив 2010

Бюлетин архив 2009

 

 

Категории събития

Събития от Европа

Събития от Враца

Събития от страната

Публикации
10 години мрежата Европа Директно
2013 Европейска година на гражданите
2012 - Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията
2011 - Европейска година на доброволчеството2010 - Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване
2009 - Европейска година на творчеството и иновациите

Полезни връзкиEвропейски награди за предприемачество 

 

Powered by
phpWebThings powered
 Този сайт е създаден  с помощта на phpWebThings 1.5bg.
(c)2003 Copyright, Европа Директно Враца & phpwebthings
  Страницата обработена за 0.6947 секунди - 24 заявки