ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
ЕВРОПА ДИРЕКТНО - ВРАЦА
Меню
За връзка с нас

Можете да се свържете с EUROPE DIRECT - Враца по следните начини:

 •  телефон: (092) 660271, 660273

 •  e-mail адрес: еudirect-vratsa@online.bg

Можете да се свържете с Европейския информационен център Europe direct чрез безплатен телефонен номер: 0080067891011 от всяко място в 27-те страни-членки на ЕС.

Полезни връзки 

 

Потребители онлайн
Сега има:
1 гости онлайн.
Посетители
Днес:
Хита27
Посетители6
Този месец:
Хита960465
Посетители17650
Общо:
Хита1007878
Посетители20459
Новини

 
2016-08-31 09:41 - Бюджетът на ЕС за 2017 г.: Парламентът подготвя своята позиция
Европейския парламентКраят на всяка лятна почивка за Парламента дава начало на усилената работа по определянето на бюджета на ЕС за следващата година. Още тази седмица 11 парламентарни комисии ще гласуват становищата си по финансовия план за 2017 г., а бюджетната комисия ще обсъди позицията на Съвета на 31 август. Пленарният вот ще се проведе в края на октомври.
  кликни тук за повече...

2016-08-30 13:12 - Дизелгейт: бившият комисар Ферхойген отговаря пред ЕП за емисиите от колите
Европейския парламентЕвропейският парламент продължава своето разследване на скандала с измерванията на емисиите от коли с изслушване в анкетната комисия на 30 август на бившия еврокомисар Гюнтер Ферхойген, който отговаряше за промишлеността от 2004 до 2010 г. Депутатите подготвят законодателство за подобряване на правилата за тестване, за да доближат резултатите до тези, които колите показват в реални условия. Гюнтер Ферхойген ще отговаря на въпроси на депутатите във вторник от 16 часа българско време в качеството си на бивш комисар за промишлеността. По-рано той бе отказал да присъства на заседание на анкетната комисия на 14 юли. Дeпутатите ще изслушат и представители на френската компания Faurecia, която предлага технологии за контрол на емисиите в леки и товарни автомобили.
  кликни тук за повече...

2016-08-30 08:47 - Темите тази седмица в ЕП: Турция, търговско споразумение с Канада,емисии от коли
Европейския парламентВ първата седмица на заседания на парламентарните комисии след лятото депутатите ще разискват основни въпроси като миграцията и отношенията с Турция, а председателят на Парламента Мартин Шулц ще се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара. На дневен ред е и споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада. Бившият комисар Гюнтер Ферхойген пък ще се яви, за да отговори на въпросите на анкетната комисия за измерванията на емисиите от автомобилите.
  кликни тук за повече...

2016-08-29 11:44 - Инфографика: Всичко най-важно за Европейския парламент
Европейския парламентВ Европейския парламент има 751 депутати, които са избрани, за да защитават интересите на гражданите на ниво ЕС. Как са организирани те и как стигат до решенията за европейското законодателство? Вижте нашата обновена инфографика и открийте основните факти относно Парламента.
Европейският парламент е единствената пряко избрана институция на ЕС и едно от най-големите демократични събрания в света. Членовете на Парламента представляват над 500 милиона граждани. Те се избират веднъж на всеки пет години във всички 28 страни от ЕС.
  кликни тук за повече...

2016-08-29 09:17 - За първа година ще се проведе европейският проект - „ Ромски дух“
Европейския съюзАсоциацията за Култура, Образование и Общуване (АКОО), в кооперация с Министерството на Труда, Социалните въпроси и Семейството на Република Словакия и Кабинетът на посланика на ромското общество в Словашкото правителство, обявяват първата година на конкурса за „Европейски ромски дух“. Церемонията по връчване на първата награда за „Европейски ромски дух“, ще бъде проведена под покровителството на министъра на Чуждите и Европейски въпроси на Словакия, г-н Мирослав Лейчек и министъра на Труда, Социалните въпроси и Семейството, г-н Ян Рихтер.
  кликни тук за повече...

2016-08-26 10:13 - Демократичен контрол: как Парламентът упражнява пълномощията си да разследва
Европейския парламентВ последните месеци Европейският парламент създаде анкетни комисии, за да проучи разкритията за измами при тестовете на емисии от колите и за прикриването на собственост в офшорни центрове. Две последователни специални комисии пък посвещават много усилия за гарантиране на справедливо корпоративно облагане. Всички тези комисии са показателни как Парламентът използва пълномощията си да разследва, за да обърне внимание на тревогите на хората и да постави важни въпроси в политическия дневен ред.
  кликни тук за повече...

2016-08-25 17:10 - Изявление на еврокомисаря по хуманитарна помощ
Европейския съюзИзявление на еврокомисаря по хуманитарна помощ и отговор при кризисни ситуации Христос Стилиянидис след земетресението в централна Италия.
  кликни тук за повече...

2016-08-25 11:17 - „Еразъм“ за млади предприемачи
Европейския съюзЕразъм за млади предприемачи е трансгранична програма за обмен, която дава шанс на стартиращи и амбициозни предприемачи да се учат от други опитни предприемачи, управляващи малък бизнес в други държави. Обмяната на опит се осъществява по време на определен престой с опитния предприемач, който от своя страна оказва съдействие и помага на новия си колега да придобие и усвои необходимите умения за управлението на малък бизнес. Домакинът от своя страна би имал полза от новите перспективи за неговия/нейния бизнес и би имал възможността да си сътрудничи с чуждестранни партньори или да получи информация за нови пазари.
  кликни тук за повече...

2016-08-24 15:05 - Табло Иновациите в Европа
Европейския съюзТаблото представя сравнителен анализ на ефективността на иновациите в държавите-членки на Европейския съюз, в останалите страни в Европа, както и в съседните държави. То дава оценка на относително силните и слаби страни на националните иновационни системи и помага на държавите да идентифицират в кои области трябва да насочат вниманието си.
  кликни тук за повече...

2016-08-24 11:35 - Държавна помощ: Европейската комисия одобри схемите за подкрепа в областта на хи
Европейския съюзЕвропейската комисия е установила наличието на две схеми за подпомагане производството на електро- и топлинна енергия от ВЕЦ и биогаз в Чехия, които са в съответствие с правилата на ЕС за държавните помощи. Чрез тези схеми ще се повиши енергията, произведена от възобновяеми източници - в съответствие с целите на Европейския съюз и без това да нарушава конкуренцията.
  кликни тук за повече...

 Покажи архивираните новини>>
АКТУАЛНО

 Оценка на поколението информационни центрове

Europe Direct за 2013 — 2017 г.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2013-2017-EDICs?surveylanguage=bg

==========================================

Анкетна карта на Европа Директно Враца, към Търговско-промишлена палата Враца  "Удовлетвореност на клиента"

План за действие на Европа Директно Враца за 2016г.Бюлетин

Бюлетин май - юни 2016

Бюлетин март - април 2016

Бюлетин януари - февруари 2016

------------------

Бюлетин архив 2015

Бюлетин архив 2014

Бюлетин архив 2013 

Бюлетин архив 2012

Бюлетин архив 2011

Бюлетин архив 2010

Бюлетин архив 2009

 

 

Категории събития

Събития от Европа

Събития от Враца

Събития от страната

Публикации
2013 Европейска година на гражданите
2012 - Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията
2011 - Европейска година на доброволчеството2010 - Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване
2009 - Европейска година на творчеството и иновациите

Полезни връзкиEвропейски награди за предприемачество 

 

Powered by
phpWebThings powered
 Този сайт е създаден  с помощта на phpWebThings 1.5bg.
(c)2003 Copyright, Европа Директно Враца & phpwebthings
  Страницата обработена за 2.0668 секунди - 24 заявки