ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
ЕВРОПА ДИРЕКТНО - ВРАЦА
Меню
За връзка с нас

Можете да се свържете с EUROPE DIRECT - Враца по следните начини:

 •  телефон: (092) 660271, 660273

 •  e-mail адрес: еudirect-vratsa@online.bg

Можете да се свържете с Европейския информационен център Europe direct чрез безплатен телефонен номер: 0080067891011 от всяко място в 27-те страни-членки на ЕС.

Полезни връзки 

 

Потребители онлайн
Сега има:
1 гости онлайн.
Посетители
Днес:
Хита475
Посетители136
Този месец:
Хита1641764
Посетители23146
Общо:
Хита1689177
Посетители25955
Concurso de Fotografia

Movilizate por Europa

СИГНАЛИ - 2011 Г.

Всяка година Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) публикува сигнали, като представя накратко въпроси, които са от интерес за дебата в областта на политиката за околната среда, както и за широката общественост през настоящата година.
Съдържание в pdf можете да видите тук!

Информацията е пубикувана и тук !

 

Онлайн фотоконкурс " България атрактивна туристическа дестинация"

  „ ...ПРИ ВСЕКИ  ПОГЛЕД НОВИЙ, ПО НОВИ КРАСОТИ....”- ИВАН ВАЗОВ
Световният ден на туризма – 27 септември, е  поводът  и през настоящата година  да обърнем внимание на ключовото значение на туризма за България. Съвместно с Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и други партньори ежегодно се организира онлайн фотоконкурс  на тема:  „България – атрактивна туристическа дестинация”
Замисълът на конкурса е, чрез фотографиите си, наши и чужди граждани, да имат възможност да покажат своите впечатления и отношение към туристическите ни забележителности (природни, културни, исторически, атракциони, обичаи, бит и други). Използвайки възможностите на глобалното интернет пространство и други  традиционни способи,  чрез фотосите от конкурса да презентираме и популяризираме туристическите атракции на България. 
Конкурсът е в  последния си заключителен етап за настоящата година. Той е отворен и всеки може да участва с до 3 снимки, които да отговарят на темата и носят посланието на конкурса без ограничение на сезони и тематика на фотосите. Регламента, условията и регистрационната форма за участие са публикувани на уеб сайта: www.phototourismbg.сом


Крайния срок за участие е 19 септември 2011 година.

 

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ — EACEA/18/11

Уважаеми Началници на РИО във Видин, Враца и Монтана,
 
Европейската комисия е публикувала ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ — EACEA/18/11 Програма „Жан Моне“ — Ключова дейност 1 Информационни и изследователски дейности за „Обучение по въпросите на ЕС в училище“ (2011/C 174/06). Основната цел е да се представят на учениците факти за Европейския съюз и неговите институции, както и за начина му на функциониране. По настоящата покана допустимите дейности трябва да съдържат една или няколко от следните цели:
— разработване и предоставяне на подходящо педагогическо съдържание и нов/адаптиран дидактически материал за преподаване на европейска интеграция на ниво основни и средни училища и в професионалното образование и обучение,

— извършване на обучение на учители и продължаващо обучение за учители чрез предоставяне на подходящи познания и умения за преподаване на европейска интеграция на ниво начални и средни училища, както и в професионалното образование и обучение.

— организиране на специализирани семинари или работни срещи по европейска интеграция за ученици на ниво начални и средни училища и в институциите за професионално образование и обучение. Тези проекти трябва да бъдат подадени от висша образователна институция, която има доказан опит в преподаване и изследвания по въпроси, свързани с Европейска интеграция. В проектите трябва да се изброяват училищата, изразили съгласие да участват в дейностите.

Крайният срок за подаване на заявления е: 15 септември 2011 г., дата на пощенското клеймо.

Насоките за кандидатите и формулярите за кандидатстване са достъпни на следния адрес:

http://eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2011/call_jean_monnet_action_ka1_2011school_en.php

или ТУК!

 

Istituto Nazionale Arte Cultura Spettacolo

Istituto Nazionale Arte Cultura Spettacolo желае да популяризира името и общата картина за Angri и региона Agro Nocerino Sarnese на национално и международно ниво. Това може да бъде постигнато чрез организиране на поредица от културни събития, които включват Фестивал на изкуството, културата, литературата и журналистиката - Premio Città di Angri. Фестивалът през 2012 година ще празнува своята 10 годишнина, като целта му е да попадне сред най-големите мултидисциплинарни фестивали. Той е посветен на културата, традициите, изкуството, развлеченията, туризма и историята на региона.

За своите 8 години, фестивалът се е превърнал в едно от най-квалитетните събития на провинциално, регионално и национално ниво.

Проектът има за цел повишаване на осведомеността, популяризирането на региона, културата и изкуството.

Ето защо през 2011г. трябва с общи услия да се проведе голяма промоционална кампания, която да;

- предложи Angri и региона Агро Nocerino Sarnes на мвждународния пазар като продукт на културния туризъм;

- насърчи публично-частното партньорство в туризма;

- насърчи предлагането на културни, екологични и туристически атракции;

- набележи и привлече международни туристически потоци;

- насърчи активното участие в туризма на местното население.

Инициатива 2011 г. ще представи множество иновации в изкуството, в шоуто и в областта на аудиовизуалните комуникации. Програмата ще се състои от прожекции на филми, фолклорни, развлекателни мероприятия и награди, изпълнения на живо, многобройни срещи с художници, поети, политици, спортисти, предприемачи и производители, конференции и пресконференции.

 

Програмата на Фестивала включва:

Първи ден

Откриване на събитието - пресконференция с участието на организаторите, властите и институционални партньори на събитието. Следобедните дейности са посветени на кинематографична тема "история" в парка, който се намира в непосредствена близост до замъка Doria. Вечерта включва разнообразни и оригинални събития за забавление на публиката.
Втори ден

Посветен на музиката и киното - изпълнения на певци, музиканти и групи. Вечерта включва популярна музика със стилове, вариращи от рок до джаз, от блус до рап и без прецедент в историята.
Трети ден
Третият ден е посветен на въпроси за територията и текущи въпроси, дебати и срещи с ученици, в присъствието на експерти и на местната преса, които се занимават с конкретни въпроси, свързани с територията и в ежедневния живот. Ще има представяне на книга, която е насочена към проблемите на територия. Вечерта е посветена на класическата музика.
Четвърти ден
Четвъртият ден е посветен на "историята" на "жената" на Angri и региона, като тя ще се опита да направи исторически преглед на майката, съпругата, жената в Angri през последните 150 години. Вечерта е посветена на поп музиката. 
Пети ден
Петият ден е посветен на класическата музика.
Шести ден
Ден, посветен изцяло на децата.
Седми ден
Ден, посветен на младите таланти на Angri и Италия. Връчване на награди Angri.
Отпусната сума: € 178,000.00
Съфинансиране: € 22,000.00
Европейските партньори, участващи в проекта, ще имат роля да сътрудничат на Организацията за насърчаване и координиране на всички дейности на европейско равнище в контекста на туризма, културата, изкуството, сценичните изкуства и традиции. Тези партньорства представляват важна възможност за насърчаване на ангажираността и креативността на младежта на европейско равнище.

 
Заинтересованите трябва да се включат до 20 Юли 2011г.

 
Име Istituto Nazionale Arte Cultura Spettacolo

Адрес Via Del Monte, 61 - CAP 84012 – Angri (SA) Телефон 081.947827 ; Факс 081.947827  ; И-мейл
premioangri@email.it


Лице за контактGiuseppe Novi – Founder & Art Director

Телефон 338.5886376 ; Факс 081.947827 ; И-мейл
info@cimashow.com

Международния фестивал на популярната песен Love Music

За нас е удоволствие да Ви поканим на Международния фестивал на популярната песен Love Music по поречието на река Дунав, който ще се проведе в Браила, Румъния от 29 Юли до 31 Юли 2011.    
Конкурсът е отворен за вокални народни певци от придунавските страни и има за цел преоткриване и обогатяване на фолклорния репертоар от всички общности.   
За повече информация относно събитието / настаняването/ формуляра за кандидатстване, моля посетете нашата уеб страница или:

www.centruldecreatiebraila.ro

www.infocid.ro/e-direct/


Очакваме Ви!

Международния конкурс за карикатури

Информационен Център Европа Директно - Браила има удоволствието да обяви шестото издание на Международния конкурс за карикатури, организиран от Областен съвет - Браила и Градския Център за опазване и популяризиране на традиционната култура в Браила.

Конкурсът е отворен за всички карикатуристи, а темата е „Лекари и пациенти”. Произведенията трябва да са придружени с биография на автора.
Размер: A4 (210 x 297 мм) - A3 (297 x 420 мм)
Техника: свободна
Краен срок: 1 Септември 2011г.

Награди:
Голяма награда - 1500 евро
Първа награда – 1000 евро
Втора награда – 800 евро
Трета награда – 500 евро
3 специално награди – 3 х 300 евро (всяка)

Изложба: 30 Септември 2011г.

Каталог: Всеки избран карикатурист ще получи копие

Забележка: Творбите няма да бъдат връщани, те ще останат собственост на Областния център за опазване и популяризиране на традиционната култура в Браила

Произведенията трябва да бъдат изпратени на:
The County Center for Preservation and Promotion of Traditional Culture Braila, no. 1, aleea cresei, 810407, Braila, Romania

За контакти: +40.239.614.710
cult.traditional@portal-braila.ro

costel_patrascan@yahoo.co.uk

maria.puscaciu@yahoo.com


За повече информация кликнете тук!

Покана за втората регионална конференция

Уважаеми колеги и партньори,

Имаме удоволствието да ви поканим за участие във Втората регионална конференция, посветена на Европейската година на доброволчеството (2011), която ще се състои от 11 часа на 29 юни 2011 год. в конферентната зала на Крепостта „Баба вида”, град Видин.

Втората регионална конференция е насочена към организации и институции на територията на Северозападна България /Видин, Враца, Монтана, Лом, Козлодуй др./ и целта й е да събере всички, за които Доброволчеството е цел, идея и дейност.

Предварителната програма включва :
- кратко представяне на целите , дейностите и националният календар за тяхното изпълнение в рамките на Годината на доброволчеството в България.
- Възможности за представяне на проекти и добри практики от доброволчески организации
- Свободна дискусия на тема :”Доброволчеството в България- възможности, перспективи и предизвикателства”

 Събитието е отворено за участие на всички организации , които биха проявили интерес към темтиката.

 Моля, при интерес за участие да потвърдите  в срок до 27 юни 2011 година  на e-mail адрес :

Axenia.boneva@mc.government.bg  или на телефони: 02 94 00 978, 0886 51 04 97- Аксения Бонева- координатор ,

Като отбележите организацията, която представлявате и броя хора, които предвиждате да присъстват, както и заявка за  презентации, които бихте искали да представите на срещата.

 
В тази връзка използвам възможността да Ви помоля за разпространение на информацията до всички, за които събитието би представлявало интерес.

Екип на националната програма по ЕГД 2011

Разкажете ни Вашата история! – Истински истории на Единния пазар на ЕС

Работили ли сте, пътували или живяли в страни от ЕС? Разширили ли сте бизнеса си трансгранично или закупували продукти онлайн? Ако да, Вие сте човека, който търсим, за да ни сподели своя опит извън родината.

Европейската комисия, съвместно с Европейския парламент и бъдещото Председателство на Полша в ЕС, стартират конкурс за събиране на истории от реалния живот на европейските граждани, потребители и  предприятия, които са  се възползвали от Единния пазар на ЕС. Петимата избрани победители в конкурса ще имат възможността да се срещнат с всички заинтересовани страни и да споделят техния опит на Форум на Единния пазар, който ще се организира в Краков, Полша на 3-4 Октомври.

Краен срок за подаване на предложенията - 24 Юни. Тези реални житейски истории ще послужат за дискусия на Форума. Европейската комисия ще направи видео на най-добрата история.

Повече подробности за конкурса и Форума можете да намерите на:
www.tellusyourstory.eu

АНКЕТА

Уважаеми млади приятели,

Проблемите на младите хора излизат на преден план при формиране на политиките на Европейския съюз в средносрочен и дългосрочен план. В този процес България и българското правителство се стреми да поема своите функции, да подкрепя младите хора, да създава условия за тяхното неформално образование, обучение и развитие, както и възможности за успешно реализиране на творческия и трудов потенциал на младежта.

С Резолюцията на Съвета на Европа от 27 ноември 2009 г. се установи, че участието на младите хора в демократичния живот на Европа следва да бъде общ тематичен приоритет за европейско сътрудничество в периода 01.07.2011 – 31.12.2012 г. и ще бъде обсъждано в рамките на втория цикъл на структурния диалог.

България участва активно в представяне на препоръки,  предложени от младежките организации в страната чрез национален доклад по темата, изработен на база на национално допитване до млади хора и младежки организации чрез анкета, предоставена от Европейския управителен комитет по изпълнението на структурния диалог.

Настоящата анкета е част от процеса на разработване на национален доклад,  свързан с проблемите на участието на младите хора в демократичния живот на Европа, което в момента е един  от основните приоритети в политиките на Европейския съюз.

За да може докладът действително да отрази нуждите на младите хора и младежките организации, които да рефлектират в ефективни политики на ЕС по отношение на младежкото участие в демократичните процеси, се обръщаме към Вас с молба да отделите малко време,  за да отговорите на въпросите по-долу.

Анкетата ще бъде използвана само за целите на провежданото допитване. Вашите отговори ще бъдат натрупани и обработени заедно с всички останали и няма да бъдат използвани самостоятелно.

Моля да изпращате вашите попълнени анкетни карти в срок до 20.06.2011 г. включително на електроните пощи на експерта от отдел „Национална информационна система за младежта”:
ivan_rumenov@mon.bg  или  youth@mon.bg

Благодарим Ви за отзивчивостта и отделеното време!

Министерство на образованието, младежта и науката Дирекция „Младеж”
 

"Анкета към българските  младежи" можете да свалите от тук!


"Анкета към българските младежки организации" можете да свалите от тук!

Фото конкурс "IMAGO Europae"

Център Европа Директно в Тоскана има удоволствието да обяви четвъртото издание на фото конкурса "IMAGO Europae". Темата на конкурса тази година е „Фокус върху доброволчеството” и е посветена на Европейската година на доброволчеството 2011.
Снимките трябва да демонстрират начина, по който европейците допринасят към доброволчеството, като задължително условие е, те да са свързани с Европейския съюз или неговите граждани.

Как да участвате: Попълнете формуляра за участие, изберете снимка с кратко описание към нея (до 150 думи на италиански или английски език) и ги изпратете не по-късно от 1 Август 2011г. на: imagoeuropae@comune.fi.it


Наградите са 2 iPad и 2 компютърни таблета от Apple.

За повече информация:www.edfirenze.eu

 

Бъди активен, защити реките!

Danube Art Master 2011

Международен конкурс за ученици.

Информация можете да намерите тук!

ЕВРОПЕЙСКА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА

 Европейската доброволческа служба е администрирана от Националния център  “Eвропейски младежки програми и инициативи”    http://www.youthbg.info/.

            Целта на Европейската доброволческа служба (ЕДС) е да развива солидарност и да насърчава активното гражданство и взаимното разбирателство сред младите хора. ЕДС дава възможност на младите хора да извършат доброволческа дейност за срок от 12 месеца в страна, различна от страната на постоянно пребиваване. Тя насърчава солидарност между младите хора и представлява “учене чрез дейност”. Наред с ползите за местните общности, доброволците научават нови умения и езици, откриват други култури, чрез неформални дейности и практики.

            Един ЕДС проект може да е посветен на разнообразни теми и сфери на дейности, например: култура, околна среда, младеж, спорт, социални грижи, културно наследство, изкуство, гражданска защита и др.

            Доброволците се избират без дискриминация по етническа принадлежност, религия, сексуална ориентация, политически възгледи и др. Не следва да бъдат изисквани предварителна квалификация, образователно ниво, специфичен опит или повече от основни езикови познания.

            Допустими участници в ЕДС проект са млади хора на възраст между 18 и 30 години, които пребивават законно в държавата на изпращащата организация. Доброволците се селектират, без да се дискриминират по произход, култура и т.н. Доброволците в неравностойно положение могат да са с долна граница 16 години.

             Всеки доброволец може да вземе участие само в един ЕДС проект за срок не по-дълъг от 12 месеца.

Изключение: Доброволец, чийто първи проект е бил по-кратък от 2 месеца, може пак да участва в ЕДС проект, ако общата продължителност на доброволческата му служба не надвишава 12 месеца.

            Един ЕДС проект може да бъде краткосрочен – от 2 седмици до 2 месеца и дългосрочен – от 2 месеца до 12 месеца. При групов ЕДС проект, който включва най-малко 10 доброволци, доброволческата дейност продължава от 2 седмици до 12 месеца. Максималният брой участници в един ЕДС проект е 30 доброволеца. Ако проектът включва страни партньори, броят на доброволците от страните партньори не може да надвишава броя на доброволците от Програмните страни.


http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm

            Организациите, които желаят да работят по Програмата “Младежта в действие” и по конкретно по Европейската доброволческа служба трябва да бъдат акредитирани. Акредитацията служи за достъп до ЕДС и да гарантира, че са спазени минималните стандарти за качество на ЕДС. За да бъде акредитирана една кандидатстваща организация, трябва да подаде формуляр – Заявка за акредитация (ЗА), където се описва общата си мотивация и идеи за ЕДС дейности- http://www.youthbg.info/bg/blanks/

http://ec.europa.eu/youth/index_en.htm Заявките за акредитация могат да бъдат подадени по всяко време (без срок).

            Организациите, които имат ЕДС проекти, изпълняват следните роли и отговорности: координираща организация, изпращаща организация и посрещаща организация.

 
Координиращата организация:

- подава формуляра за кандидатстване и носи финансовата и административна отговорност за целия проект пред Националната агенция или Изпълнителната агенция;  - координира проекта в сътрудничество с всички изпращащи и посрещащи организации; разпределя ЕДС гранта между всички изпращащи и посрещащи организации;
- следи за присъствието на доброволеца (доброволците) на пълния ЕДС цикъл на обучение и оценка;
-предоставя подкрепа на доброволеца (доброволците), който е изпратен в посрещащата организация (организации);
- осигурява заедно с изпращащата и посрещащата организация, включване на всеки доброволец в задължителния групов застрахователен план на ЕДС, предвиден по програма “Младежта в действие”
- урежда заедно с изпращащата и посрещащата организация виза на доброволеца, ако е необходима такава. Националните агенции/ Изпълнителната агенция могат да издават молби за съдействие за издаване на виза, ако е необходимо;
- подготвя, заедно с изпращащата организация, посрещащата организация и доброволеца, и издава, сертификат Youthpass за тези доброволци, които желаят да получат такъв в края на тяхната ЕДС дейност.


  Изпращащата организация:

- помага на доброволеца да намери и осъществи контакт с посрещащата организация;
- предоставя подходяща подготовка за доброволеца преди заминаването, в съответствие с индивидуалните му нужди;                   - гарантира участието на доброволеца в обучителните сесии преди заминаването му;
- поддържа контакт с доброволеца и посрещащата организация по време на проекта;
- предоставя подкрепа на доброволеца и му помага да се ре-интегрира в своята общност;
- дава на доброволците възможност да обменят и споделят опит;
- ангажира доброволеца в разпространението и приложението на резултатите;
- насочва доброволеца относно възможности за последващо образование, обучение или наемане на работа;
- осигурява участието на доброволеца в годишната среща по ЕДС, организирана от Националната агенция в неговата държава.

            Посрещащата организация:

- определя ментор, който да отговаря за предоставянето на лична подкрепа и помага на доброволеца в процеса на обучението му;
- предлага контрол и ръководство на доброволеца чрез опитен персонал;
- предоставя лична подкрепа на доброволеца и го напътства по време на обучението му;
- осигурява на доброволеца възможност да се интегрира в местната общност, да се среща с други млади хора, да се социализира, да участва в дейности за свободното време;
- насърчава контакт с други ЕДС доброволци, когато това е възможно;
- предоставя подходящо настаняване и храна (или издръжка за храна, която покрива и почивните дни) на доброволеца;
- осигурява на доброволеца средства за местен транспорт;
- предоставя дължимата издръжка на доброволеца ежеседмично или ежемесечно.

           Всеки доброволец получава джобни пари на месец, които са различни за всяка страна. За България тази сума е 65€.

Ръководството по програма “Младежта в действие” можете да намерите на сайта на Националния център “Европейски младежки програми и инициативи”.
      http://www.youthbg.info/bg/documents/


            Читалище “Братство 1869” – гр. Кюстендил е една от двете акредитирани организации в Югозападния регион. Читалището е акредитирано по Дейност 2 на Програмата “Младежта в действие” от декември месец 2010г. и е едновременно изпращаща и посрещаща организация.

За повече информация можете да посетите сайта на Читалище “Братство 1869”
    http://www.bratstvokn.org

Пети международен фолклорен фестивал "Пауталия", Кюстендил 2011

 

Информация можете да намерите тук!

  

Изложба на тема "Регенерацията – шанс за устойчиво развитие"

Европейският информационен център на Мария Неделчева, с любезното съдействие на сдружение «Болкан Асист» организира изложба на тема «Регенерацията – шанс за устойчиво развитие». Тя е посветена на успешни практики в България и Европа за прилагане на принципите на регенерацията в интегрираното градско възстановяване и развитие! Практиките са проучени в рамките на проекта “Регенерацията – шанс за устойчиво развитие”, реализиран от Сдружение “Болкан Асист” с подкрепата на Правителството на Кантон Берн, Швейцария и в партньорство с МРРБ и пилотни общини от Ловешка, Кърджалийска и Благоевградска област. Ключова роля в реализацията на проекта и в подготовката на изложбата играе специализирана работна група, в която участват архитекти, урбанисти и експерти от различни области. Представени са 60 проекта, които отразяват разнообразните възможности за вдъхване на нов живот за сгради и територии, загубили своите традиционни функции, но запазили потенциала си за промяна и носещи високи качества на историческата памет. Посочени са местоположението на обекта, авторите на проекта, а също така полезни връзки в интернет. Важен елемент на проучването са идентифицираните потенциални проекти за регенерация в българските общини, които са избираеми за финансиране в разработването на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие по Оперативна програма ”Регионално развитие”.

 Пътуващата изложба ще бъде на разположение в Европейския Информационен център в гр. Хаджидимово в периода от 31 май до 30 юни 2011г.

 За повече информация и записване на групови посещения може да се свържете на адрес: гр. Хаджидимово; ул. «Димо Хаджидимов» №49; тел. 07528/3000 или e-mail: infocenter@mariya-nedelcheva.eu

Фотоконкурс „Европейският съюз и неговите съседи”

Остава само седмица до крайния срок да се включиш във фотоконкурса на Представителството на Европейската комисия в България „Европейският съюз и неговите съседи”!

 Качи авторска снимка и спечели тридневно пътуване за двама до Варшава - столицата на Полша, която на 1 юли ще поеме Председателството на Съвета на Европейския съюз!

 В снимката те каним да споделиш своето виждане за Европейския съюз и за неговите съседи - отношение, акценти, идеи. В кратък текст молим да опишеш и защо именно тази снимка представя виждането, което имаш.

 Защо Европа и нейните съседи? Защото за нас, като граждани на едно голямо европейско семейство, е важно да знаем кой ни заобикаля, кой стои пред вратата ни и доколко сме готови да го приемем като част от нашия собствен свят.

 Повече за условията на участие можеш да прочетеш на http://europeday.bg/bg/contest/, а срокът за участие изтича на 9 юни.

 Желаем ти успех и вдъхновение и с нетърпение очакваме да видим твоята снимка!

Кампания "Правата на децата - Европейски уроци в детската градина!"

След проведения тренинг на педагози и родители от детски градини от Враца, Видин и Монтана и преглед на анкетните карти, екипът на Европа Директно Враца установи, че има въпроси, на които участниците не са намерили отговор по време на обучението. Предоставяме Ви отговорите на Доц. Тасевска :

1.За интеграцията на децата със специални образователни потребности...

Отговор : Възможна е частична интеграция на деца със съпециални образователни потребности ....към социалната среда преди всичко, не и към справяне с учебния материал от масовото училище. Необходими са кооридинираните усилия на учители, ресурсен учител, ученици и родители.

2.Има ли начини всички заинтересовани да са удовлетворени, че техните права са спазени?
Отговор : Да, може всички заинтересовани страни да са удовлетворени, относно спазването на правата им, при положение, че ясно са отдиференцирани, интереси от потребности и възможности.
3.Отличават ли се учителите като социална група от други в подобни обучения?
Отговор : Да, като професионална гилдия учителите се отличават от други специалисти по следните характеристики: положителни: дисциплинираност, всеотдайност в изпълнение на задачите, отговорност при участието в групата, отвореност към дебатиране.

 

Как да разработим добър проект за младежки дейности

Обучение: Как да разработим добър проект за младежки дейности - гр. Варна
Организатори: ДжиДиЕс Солюшънс ООД, СНЦ ИДЕА - гр. Варна, 42 тренинг и порталът За ФОНДОВЕТЕ online
Продължителност – 1 ден, 10,00 – 17,00 ч. Дата - 14 май 2011г.
Теми, които ще бъдат обхванати от обучението:

    * Къде да търсим информация
    * Основни финансиращи програми, типове дейности
    * Как да боравим с формуляри и по-добре да разбираме значението на някои полета – практически съвети
    * Видове младежки дейности и същност на неформалното образование
    * Кандидатстване с проекти и придружаващи документи

По време на семинара ще бъдат осигурени две кафе паузи + лек обяд (сандвичи), за които не е необходимо допълнително заплащане
Такса участие: 40 лв. – крайна цена (Таксата и условията са съобразени с концепцията на 42 training за лоу кост обучения) За повече информация посетете:
  www.42training.org   и  www.gds-solutions.com


Начин за резервиране:
1) изпратете мейл с името на предложения от Вас участник до 09.05.2011г. на
services@zafondovete.eu

2) Ще получите указания как да процедирате нанатък
Участниците ще получат удостоверение за участие в обучението.
Обучението ще се проведе в залата на БЧК, адрес: гр. Варна ул. Братя Шкорпил № 3

Програма:
10.00 - 10.15 Представяне на Портала За ФОНДОВЕТЕ online и 42 Training
10.15 - 11.15 Същност на младежките дейности, програми за младежки дейности - Младежта в действие, Програма за младежки дейности, Европейска младежка фондация
11.15 - 11.30 Кафе пауза
11.15 - 12.15 Къде да търсим информация, Какви документи трябва да се четат - Крайни срокове и обявени покани за кандидатстване, как се кандидатства директно пред ЕК, документи, тънкости, съвети, Акценти - приоритети за 2011г.

КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРЕ РАЗРАБОТЕН УРОК НА ТЕМА „ВНИМАНИЕ! ДО ТЕБ СТОИ ДЕТЕ!”

Кампания "Правата на децата - Европейски уроци в детската градина!"

В продължение на Кампанията „Правата на децата – Европейски уроци в детската градина!”, Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата – Враца обявява конкурс за най-добре разработен урок за преподаване правата на детето на тема „Внимание! До теб стои дете!”

Цел на конкурса : Да се създадат и популяризират различни методи за преподаване правата на детето, въвличане на родители в активни дейности, свързани с правата на детето. 

Срок за предаване на разработените уроци :

     Първа дата : 16.май 2011 г. в информационния център Европа Директно Враца,
гр. Враца, ул. Христо Ботев 24 или по мейл на адрес :
eudirect-vratsa@online.bg


      Втора Дата : 14.октомври 2011 г. в информационния център Европа Директно Враца, гр. Враца, ул. Христо Ботев 24 или по мейл на адрес : eudirect-vratsa@online.bg

   Повече информация можете да намерите тук!

Стартира уебсайт по повод 9 май Деня на Европа

Представителството на Европейската комисия в България стартира специален уебсайт по повод 9 май Деня на Европа. На него ще бъдат качени събития, които се организират в цяла България.
Това дава възможност да се популяризират различни инициативи, да се привлекат доброволци (2011 Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция), да се обменят добри практики и създадат партньорства.

Това, което център Европа Директно Враца към ТПП-Враца ще качи е следното :

09 - 13 май 2011 Седмица на Европа и гражданските ангажименти

Събитията по повод 9 май Деня на Европа през 2011 година ще бъдат посветени на Европейската година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция.

 Подреждане на информационни щандове с разработени от Център Европа Директно материали и материали, предоставени от Информационния център на Представителството на ЕК в България в градовете Враца, Видин и Монтана и организиране на дарителски кампании „От деца за деца”;

 „Телефонът звънна!” – организиране на доброволческа акция, по време на която социални работници и психолози ще телефонират на самотни или усамотили се хора и ще разговарят с тях – за техния живот и проблеми, за Деня на Европа;

 „Подари ми усмивка!” – доброволческа акция, по време на която търсещи работа, включително такива в неравностойно положение ще могат да получат от фирми-доброволци от Враца пакет от услуги, включващ консултиране, подстригване/прическа, подходящ грим;

  До 18. април 2011 (понеделник) ние ще очакваме по мейл
eudirect-vratsa@online.bg и Вашите събития, за да ги прибавим към календара на Представителството на ЕК и по този начин да оформим облика на Северозападния регион в Деня на Европа 9 май.
 

„НОВА СРЕДА, НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ”

Европа Директно Кантабрия (Северна Испания) търси партньори за проект Европейско обучение на учители: „НОВА СРЕДА, НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ”. Основната цел на проекта е да се организира среща между европейските учители, с възможност за установяване на контакти за започване на Европейско обучение на учители в работна мрежа. Този проект ще насърчава придобиването на по-задълбочено познание на ситуацията и работата на структурите на центровете за подготовка на учители в Европа. В рамките на проекта ще се органнизират семинари, на които експерти ще анализират и събират информация за различните обучения на учители в Испания и останалата част на Европа.

За контакти:

Moncho Gelabe: gcr9995@gobcantabria.es

Cristina López-Agudo: lopez_cris@gobcantabria.es

„4 страни, 4 заглавни страници”

Училище от Франция търси партньори за уникален журналистически проект „4 страни, 4 заглавни страници”. Проектът е насочен към амбициозни и любознателни ученици (около 15 годишни). Целта е да се създаде единна заглавна страница за вестник, свързана с новините от техните страни, ЕС или света. За тази цел ще се разменят различни заглавни страници от вестници в края на деня, за да може да се създаде единен европейски вестник  Като най- добър начин за споделяне на информация относно напредъка на проекта, се определя интернет връзката чрез уеб камери.

 
Кога? 13 Май 2011г.

9:00- 15:30 - работа по групи в библиотеките на училищата с най- добрите журналисти за насочване на учениците в избора им на заглавна страница.

15:30- 17:00 – обмяна на продукциите между групите чрез видео връзка за създаването на Европейския вестник.

Езици на проекта: английски и френски език.

СТАРТИРА МЕЖДУНАРОДЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС

Столична Библиотека с подкрепата на Столична Община стартира
международен ученически конкурс за есе на тема:  „СТЕНАТА"
 
ОКИ Столична библиотека заедно с партньорски организации от Гърция, Кипър, Румъния , Сърбия и  Палестина стартира втория етап на проекта “Среща на култури между редовете “ по програма “Култура” (2007-2013) на ЕК. Той включва провеждането на международен ученически конкурс за есе на тема „Стената”, който   продължава  до 15 май 2011 г. В него могат да участват ученици на възраст от 13 до17 години от общински, държавни и частни училища. Допускат се есета на арабски език за участници от България, чийто майчин език е арабски. Есетата ще бъдат оценявани от  жури с председател  Михаил Белчев – директор на  Столична библиотека.
Наградата за първо място е участие в младежки симпозиум в Родос, Гърция – Международен център за писатели и преводачи. Заедно с ученика пътува и неговия преподавател по литература.
Подробна информация за условията на конкурса  на сайта на  Столична библиотека
www.libsofia.bg

За контакти в България:
Юлия Цинзова, ръководител на проекта, заместник-директор на
Столична библиотека тел. (02) 987 83 98,
Tzinzova_j@libsofia.bg
Творбите се изпращат на e mail :
essay_mcbl@libsofia.bg

Или на адрес: 1000 София, пл. „Славейков” 4 Столична библиотека

III МЕЖДУНАРОДНА КАМЕРНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

III МЕЖДУНАРОДНА КАМЕРНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ
Кюстендил, България 17 май  -  5 юни  2011,
с любезното съдействие на Информационен център Европа Директно - Кюстендил

Програмата можете да видите тук!

УЧЕНИЧЕСКИ ФОТО КОНКУРС

Столична община – район “Връбница”
Местна Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните
обявява ученически Фото конкурс на тема:
“Моята Европейска мечта за красотата и добротата с цветовете на дъга”

В конкурса могат да участват ученици от 4 до 12 клас.
Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в две групи:
-от 4 до 7 клас и
-от  8 до 12 клас

Всеки участник може да изпрати три  снимки във формат по избор, които да отразяват неговото виждане за света, който ни заобикаля. Желателно е всяка снимка да бъде придружена с кратък текст относно темата и идеята. Да бъде посочен точен адрес, телефон за връзка, клас и училище на участника.

Снимките изпращайте на адрес: гр. София - 1229, район “Връбница”, бул.”Хан Кубрат” бл. 328, вх. Б, МКБППМН, стая 505- за госпожа Татяна Гешева или на електронен адрес: ivbeta1959@abv.bg

Краен срок за получаване на снимките: 05. 04. 2011 г.
Наградите ще бъдат връчени в края на месец април, за което предварително ще Ви уведомим.

 

Програма: Interreg IV C

Програма: Interreg IV C       
Приоритет: 2. Околна среда и превенция на риска       
Област на въздействие: Разработване на планове и мерки за превенция и справяне с природни и технологични рискове       
Четвърта покана: 12.01.2010 - 01.04.2011
Потенциални водещи партньори: Провинция Алесандрия, Италия организират Обмяна на опит за местното управление, свързани с рисковете от използването на азбест в строителството     
            Проектът се основава на случая с Eternit, неработещ вече производител на азбест, чиито продукти е доказано, че оказват вредно въздействие върху човешкото здраве и са причинили много смъртни случаи от плеврален рак сред местното население. Потенциалните водещи партньори трябва да се ангажират с разработването на стратегии, които да помогнат със справянето с този проблем.
            Търсят се партньори от цяла Европа за споделяне на общи стратегии, обмяна на опит, общи действия и насърчване на сътрудничеството.        
Основни бенефициенти:   
            -  местни, регионални и национални администрации и институции
            - екологични агенции, агенции по водите, органи за управление на защитените територии
            - технологични и научно-изледователски центрове     
Приблизителният бюджет за всеки партньор в рамките на проекта е между 150,000.00 и 300,000.00 EUR.

Този проект се очаква да обхване период от 24 / 30 месеца.    
За допълнителна информация:     
Официален сайт:
www.//i4c.eu/

Международен конкурс за карикатура

Международен конкурс за карикатура "ДоброВолчество"
Русе, България 2011 година
Организира: "Европейски информационен център Европа Директно-Русе"


Правила и организация на конкурса

Откриване на изложбата: Юни 2011 година, 17.30 ч.
Русенска художествена галерия, гр. Русе, ул. „Борисова” №39

Контакти:
Въпросите си по организацията и правилата на конкурса можете да зададете на електронна поща:
info@europedirect-ruse.eu

или на екипа на Европейски информационен център Европа Директно-Русе или на Валентин Георгиев на електронна поща: valyo1970art@yahoo.com

„ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ”

Покана за международно изложение „Образование без граници”
София, НДК, 11 – 13.03.2011

Организатор: Бери Груп България
Дати на провеждане: 11 - 13.03.2011 г.
Място: Етаж 5, НДК, София

Уважаеми Ученици, Студенти и Родители,
Имаме удоволствието да Ви поканим да посетите най-голямото образователно изложение у нас!
Изложението ще бъде открито на 11 март в НДК от 11.00 ч.
На 12 март (събота) можете да присъствате на презентациите Study in Holland (Fontys University и INHolland University) и на програмите на University of Nicosia!
Заповядайте в Националния Дворец на Културата (София), от 11 до 13 март!
На изложението ще откриете:
     •    Средно образование в България и в чужбина
     •    Над 1500 бакалавърски програми в България и в чужбина
     •    Над 1000 магистърски програми в България и в чужбина
     •    Над  500 предложения за езикови ваканции в чужбина - отстъпки от 10 до 20%

Повече информация и списък с участниците, можете да намерите тук!
ВХОД СВОБОДЕН!
Регистрацията е задължителна!
Можете да я направите тук!

"Младежта в действие"

Организацията Youth NGO IDEA търси участник за одобрен проект по програма на Европейската комисия "Младежта в действие",дейност-2 ЕДС,  в Румъния, град Калараси ( Calarasi). Проектът започва на 1ви май и е с продължителност 6 месеца. Доброволецът ще живее там и ще участва в международен проект с тема активно гражднаство, насърчаване на доброволчеството в местния Младежки център. Работният език е английски. Пътните разходи на доброволеца от и до Румъния са покрити, както и наем за квартира, джобни и пари за храна ( доброволецът няма никакви разходи по време на престоя си там). Към проекта има и посещение на Европейски инситуции в Брюксел в края на месец май, на разноски на организаторите ( осигурени са пътни, храна и нощувки).
За повече информация за програма Младежта в действие:
www.youthbg.info

За повече информация evs_idea@yahoo.com ,  0883 382 084, лице за контакт Мая Донева  и прикачения файл.

брошура "Съвета на Европа - неограничени връзки"
Дирекция "Комуникация" на Съвета на Европа ни представя новата брошура "Съвета на Европа - неограничени връзки", която е насочена специално към младежите.

http://www.coe.int/AboutCoe/media/interface/publications/connexions_illimitees_de.pdf

 Свободата да изразяваш мнението си, компютърни престъпления, етническо и културно многообразие са някои от споменатите в брошурата актуални теми.Тези теми са представени в контекста на "света на новите технологии", което я прави достъпна и интересна.Брошурата може да се изтегли от интернет на немски, английски и френски. Текстове от нея могат да се използват като изрично посочвате източника.При изрична заявка от Ваша страна, център Европа Директно
Враца би могъл да поръча отпечатани на хартия екземпляри. Вижте брошурката на немски език.

 

 
"Споделете своята история с Европа"

По-долу са връзките към илюстрацията и историята, с които Елка Веселинова от Враца участва в конкурса "Споделете своята история с Европа".
Ако желаете, може да гласувате за тях.
Благодарим на всички, които го направиха!

 
Стартиране на проекта "MyUniversity"

Проектът MyUniversity: Вземане на решения за обединено висше образование стартира на 01.10.2010 г. Той цели разработване, разгръщане и утвърждаване на комплексно решение, което да упълномощава и ангажира университетски членове и заинтересовани лица в прозрачно вземане на решения, позволяващо развитието на подходящи препоръки и планове за действие, съсредоточени върху висшето образование в ЕС.

Ключов фактор за успеха на Болонския процес е тясното сътрудничество и взаимодействие между правителства, висши учебни заведение, студенти, персонал, работодатели и агенции за осигуряване на качеството, но на практика това е трудно постижимо и процеса е лишен от активното участие на голям брой студенти и заинтересовани лица. За тази цел проектът MyUniversity ще предостави най-модерната платформа за електронно участие на университети от България, Литва, Испания, Словакия и Швеция, така че да могат активно да участват в процеса на вземане на решения за висшето образование както на местно, така и на европейско ниво. Платформата за електронно участие ще бъде организирана в супер портал на ниво ЕС и портали за електронно участие на университета. Супер порталът на ниво ЕС ще включва съдържание от порталите за електронно участие на всички университети, в допълнение към собствените си самостоятелни инструменти за участие, и ще предоставя връзки към тези портали. Платформата ще бъде разработена през първите 6 месеца на проекта, а след това университетите ще я тестват в продължение на 20 месеца сред всички заинтересовани лица както на национално, така и на регионално ниво.

Основните планирани резултати на проекта MyUniversity са:

да демонстрира как да се използват редица специфични инструменти за електронно участие (концентрирани в една платформа) в множество страни по едно и също време, позволявайки на хората да участват при обсъждането на въпроси на местно и европейско ниво (в контекста на проекта европейските въпроси общо взето са ограничени до зоната за висше образование);
да демонстрира как граждани от различни страни могат да извличат полза от съдържанието, резултатите и най-добрите практики, създадени от други участници, намиращи се в чужбина, и как въпроси, обсъждани в една страна, могат да поставят началото на нова дискусия в друга страна или дори транс-гранична дискусия по европейски въпроси;
да демонстрира колко лесно е за лицата вземащи решения да включат инициативи за електронно участие като нов фактор в процеса си на вземане на решения. Идеята не цели да замени процеса на вземане на решения и да го изземе от избраните представители, а да им предложи механизми за вземане под внимание мнението на участниците.

Партньори на консорциума са: GFI NV (Белгия) - координатор на проекта, Gov2u (Гърция), Scytl Secure Electronic Voting S.A.(Испания), Суперкомпютърен център на Каталуния (Испания), Словашки селскостопански университет в Нитра (Словакия), Университет „Крал Хуан Карлос” (Испания), Стокхолмски университет (Швеция), Прешовски университет в Прешов (Словакия), Международно висше бизнес училище България, Университет за национално и световно стопанство (България), Леонски университет (Испания), Вилнюски университет (Литва), Словашки технически университет в Братислава (Словакия).

За повече информация, моля посетете интернет страницата на проекта на:

проект „Коменски” на тема „Опознайте миналото си, за да разберете бъдещето”

Средно училище “IES Valle de Aller " от Астурия (северната част на Испания) търси партньори за многостранен проект „Коменски” на тема „Опознайте миналото си, за да разберете бъдещето”. Намерени са вече три партньора (от Швеция, Белгия и Турция). Проектът е предназначен за ученици на възраст между 14-16 години, като целта му е те да изучат собствената си история докато се запознават  с историята на заобикалящите ги страни и да се информират за запазването на глобалното наследство. Темите на проекта обхващат: от Средновековна история до история на XX век, развитие на различните страни и региони, древни селища, религии, икономика, изкуство, спорт, транспорт, литература, архитектура, кулинария, ръчни занаяти. Проектът има комуникативна насоченост, като информационните технологии ще бъдат средството за обмен на информация, мнения и заключения.

Конференция

Конференция „Управление на компетенциите в мениджмънта при Икономиките от новото поколение”
Атина, Гърция- 13 април 2011

 На конференцията ще се представи новаторски подход за изграждане на практическо управление на компетентности в две от „страните от следващото поколение”- Пакистан и Бангладеш, като се извлекат поуки за прилагането му в Европа и по света.

 Участниците в конференцията ще:

-Чуят как управлението на квалификациите във Великобритания бе въведено в Пакистан и Бангладеш
-Започнат да разбират системите, които са необходими за обучение и оценка
-Научат как обучението на базата на практиката може да се използва за изграждане на прагматично управление на компетенциите.
-Разберат как Института по мениджмънт във Великобритания е въвел международните стандарти за управление в развиващите се икономики
-Видят как един професионален орган за управление управлява системи за разпознаване в        световен мащаб
 
Конференцията ще е от интерес за:

-Органите по управление и надзор на стандартите, които желаят да разширят дейността си
-Развитите страни, страните от следващото поколение и развиващите се страни, които искат да въведат най-добрите международни практики в управлението
-Обучители по Европейски мениджмънт и консултантски фирми, които търсят следващо предизвикателство
-Управленски асоциации от цяла Европа, които се интересуват от по-дългосрочно прилагане на подхода
Записването става чрез попълване на регистрационна форма на адрес: 

http://www.exemplas.com/upload/Athens%20 booking%20form.doc

и изпращането й на имейл: conference@exemplas.com до 11 март 2011г.

 


проект на тема: Лично, социално и екологично здраве

 Училище Poeta Juan Ochoa в Испания търси многостранно партньорство за проект на тема: Лично, социално и екологично здраве. Той включва: обучения и семинари на теми за храненето, личната хигиена, физическите упражнения, лекции за мир без насилие, безопасност, правила и навици, рециклиране, грижа и опазване на околната среда, защита, екология, потребление и много други. За целите на проекта ще се издаде електронно списание, компактдискове със снимки на училищата, който участват, ще се провеждат спектакли на теми, които интересуват децата и техните родители.

За повече информация:
nuevasaqui@gmail.com

 

Проект "Гражданство"

Училище PABLO MIAJA в Испания търси многостранно партньорство за проект на тема: Гражданство. Всеки участник ще избере иницииращи букви, с които съвместно да се създаде азбука. Целта на проекта е да се подобри английския език и познанията като цяло, да се насърчи приятелството между участниците от различните страни, да се интегрират учениците със специални потребности и споделянето на личен опит. Продуктите, които ще се създадат включват: презентации на PowerPoint, блог с произведенията на участниците, книга или списание с ученическите разработки.

За повече информация:
majosedg@gmail.com


Пилотен проект по обява VP/2010/014

Пилотен проект по обява VP/2010/014 - Сътрудничество на всички нива между държавните органи,
фирми и социални предприятия в подкрепа на социалното включване и интегриране към пазара на труда.
Целта на проекта е създаване на мрежа за сътрудничество на предприятията в социалната икономика, частните фирми и публичните администрации на всеки от участващите региони. Заявленията трябва да са представени от консорциум от 9 партньора от 3 страни, като те могат да бъдат местни и регионални власти, частни дружества, социално- икономически предприятия.

Организатора е Испания, търсят се партньори от други страни от ЕС.

Проектът е с продължителност между 12 и 18 месеца. Краен срок: 2 Март 2011г.
Повече информация можете да получите в офиса на Европа Директно Враца.

Генерална дирекция "Разширяване"

 На 20 януари 2011 Генерална дирекция "Разширяване" публикува покана за представяне на предложения за комуникиране на политиката за разширяването на ЕС

Повече информация можете да видите тук!

 

Проект „Коменски” на име „Андерсенови приказки и песни без граници”

Начално училище Висенте Александре- Фортуна, Мурсия (Испания), търси партньори за проект „Коменски” на име „Андерсенови приказки и песни без граници”. Проектът е за деца от 3 до 12 годишна възраст. Целта на проекта е, чрез разработването на материали в хартиен и цифров вид, да се обогати процеса на преподаване и обучение.Участието ще е с два вида материали: традиционни песни, които ще запознават с различни култури от различни страни и приказки- традиционни или оригинални, разработени групово или индивидуално от учениците. 

За повече информация:
jmateoayala@yahoo.es

„Герой или пират, вземи своето решение”
Начално училище „Монтепинар”- Мурсия (Испания) търси партньори за проект на име: „Герой или пират, вземи своето решение”, обхващащ деца от 3 до 12 год. Този проект ще предостави билет на учениците за невероятно пътуване към миналото, пълно с предателство и смелост. Чрез живота на най-легендарните герои в различните страни, те ще научат за историята, географията, културата, астрономия, биология, музика и право, наред с други теми. Най- важната цел на този проект е да се насърчи методологията на базата на факти, исторически опит и познанията за различни страни. Продължителност: Септември 2011- Юни 2013

За повече информация:

Joaquin.maiquez@colegiomontepinar.com

Програмата за обучение „Леонардо да Винчи”
Училище за професионално обучение в Оснабрюк, Германия, търси партньори от ЕС по програмата за обучение „Леонардо да Винчи”. Екипът на проекта търси чуждестранни фирми, които да предложат стаж или практически курс за лабораторни асистенти за период 4-8 седмици на 10 студента. Няма ограничения от коя държава е фирмата и в кой бранш работи. Може да е както производство и тестване на медикаменти, така и производство и тестване на храни. Ако сте в състояние да предложите стаж или знаете за компании, които могат да го осигурят, не се колебайте да се свържете с нас на: henrik.peitsch@t-online.de. Срок за записване- до 31 Януари 2011г.
Конкурс на тема „Прогресът е”
По повод тържествата за своята 50 годишнина, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие обявява видео конкурс за млади хора. Конкурсът е на тема „Прогресът е”. В него могат да вземат участие младежи на възраст между 18 и 25 години, като представят кратки видео клипове по темата. Тримата победители ще бъдат поканени (с осигурени разходи) през май на специална прожекция на клиповете на Форума на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие  в Париж.

Видеото трябва да е не по-дълго от 3 минути и да е на един от двата официални езика на Организацията- английски и френски.

Краен срок- 1 март 2011г.
АКТУАЛНО

Оценка на поколението информационни центрове

Europe Direct за 2013 — 2017 г.

++++++++++

Анкетна карта на Европа Директно Враца, към

Търговско-промишлена палата Враца 

"Удовлетвореност на клиента"

План за действие на Европа Директно Враца за 2017г. 

Бюлетин

 

Бюлетин януари - февруари 2018

 ===============

Бюлетин архив 2017

Бюлетин архив 2016

Бюлетин архив 2015

Бюлетин архив 2014

Бюлетин архив 2013 

Бюлетин архив 2012

Бюлетин архив 2011

Бюлетин архив 2010

Бюлетин архив 2009

 

 

Категории събития

Събития от Европа

Събития от Враца

Събития от страната

Публикации
10 години мрежата Европа Директно
2013 Европейска година на гражданите
2012 - Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията
2011 - Европейска година на доброволчеството2010 - Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване
2009 - Европейска година на творчеството и иновациите

Полезни връзкиEвропейски награди за предприемачество 

 

Powered by
phpWebThings powered
 Този сайт е създаден  с помощта на phpWebThings 1.5bg.
(c)2003 Copyright, Европа Директно Враца & phpwebthings
  Страницата обработена за 1.2305 секунди - 24 заявки