ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
ЕВРОПА ДИРЕКТНО - ВРАЦА
Меню
За връзка с нас

Можете да се свържете с EUROPE DIRECT - Враца по следните начини:

 •  телефон: (092) 660271, 660273

 •  e-mail адрес: еudirect-vratsa@online.bg

Можете да се свържете с Европейския информационен център Europe direct чрез безплатен телефонен номер: 0080067891011 от всяко място в 27-те страни-членки на ЕС.

Полезни връзки 

 

Потребители онлайн
Сега има:
17 гости онлайн.
Посетители
Днес:
Хита212
Посетители77
Този месец:
Хита1049055
Посетители18844
Общо:
Хита1096468
Посетители21653

 

 

==================================== 

"Мисия възможна ! " - инициатива на мрежата Европа Директно България

Видеоклипът е  обобщение на целогодишната работа на всички колеги от центровете Европа Директно в България по инициативата "Мисия възможна !" - много вълнуващи срещи, много споделени вдъхновяващи истории...:) дано сме успели да покажем..:) и не само на младите, че мисията да живееш, работиш и се развиваш в България, да сбъдваш мечтите си и да бъдеш полезен на другите е МИСИЯ ВЪЗМОЖНА.

 

============================================ 

 

 

=================================================== 

 


 „В обувките на успелите…и не толкова“  -  фото и видео конкурс
Техните успехи са истински вдъхновения за всички млади хора. Те са тези, които не се спират пред нищо да променят живота на другите. Често сутрин се будят с обувките и сигурно още по-често с главоболие.
Всички техни успехи са резултат от неизчерпаемата им любов към България и упоритостта в работата, която вършат.
КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ТЯХ И НАС…ВСИЧКИ НОСИМ ОБУВКИ !!!
Всички харесваме перфектните обувки, но когато тръгнем да ги купуваме, често ни се случва да не намерим необходимия номер. И винаги има поне един път, когато купуваме обувки, които ни стягат, с мисълта, че ще се отпуснат. Някои, след излизането с тях първия път, осъзнават че ги стягат толкова много, че чак им се плаче от болка и ги прибират в кашона за обувки. Други, никога не признават, че ги стиска.
А трети…Трети продължават да вървят, макар и бавно, болезнено или накуцвайки...може би защото знаят, че животът е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...Може би…!
Представяме ви някои от тях :
ДАРИН МАДЖАРОВ: Създател на сайта Уча.се – онлайн платформа с видео уроци и упражнения за училище на разбираем и интересен език. На 28 години от Дряново. След като завършва Национална Априловска гимназия през 2006-та година учи в Jacobs University Bremen в Германия, където за пет години става бакалавър и магистратър по електроника и компютърни науки. След това започва докторантура в KU Leuven, Белгия в сферата на енергийните пазари и електрически коли. Прекъсва докторантурата си, за да се върне в България и екипно да развие Уча.се по най-готиния начин!
КАЛИН ИЛИЕВ : Завършва СОУ „Отец Паисий“ – гр. Враца. Съосновател на WonderSwamp, студио което вече променя представата за видео рекламата в световен мащаб. В целия си живот той е заобиколен от изкуството, като след завършването си в СОУ „Отец Паисий“ гр. Враца, работи по различни творчески проекти с едни от най-големите фирми в България. Съосновател е на няколко нестандартни бизнес платформи заедно със сегашните си колеги от WonderSwamp, които се разгръщат извън пределите на България.
ХРИСТО ПЕТКОВ : Завършва ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – гр. Враца . Съосновател на WonderSwamp, студио което вече променя представата за видео рекламата в световен мащаб. След ПМГ „Акад.Иван Ценов“ – Враца, завършва Промишлен Дизайн в Технически Университет - София, след което следва магистратура по Анимационна Режисура в Нов Български Университет. Интересите му се простират във всички сфери на изкуството - кино, дизайн, специални ефекти, музика и др. Христо, заедно с колегите си от WonderSwamp, има изключителен интерес към интегриране на новите технологии за развитие на съвременното изкуство. Визията, която налага в работата си кара клиенти като Shell, Danone, Dacia, Microsoft, DSK и много други, буквално да се прехласват от крайния резултат в общата им работа.
КАТЯ ТОДОРОВА :  жонглира ежедневно с усмивка сред десетки професионални и лични предизвикателства, емоции, социални контакти и успехи. Основната ѝ мантра е да стои далеч от "кутийките" - в мисленето и в живота! Катя е инженер Магистър по Телекомуникации в Технически университет София. Работила е по различни проекти в сферата на телекомуникациите в големите телекоми у нас. След това преоткрива страстта си към маркетинга и как чрез силата на бранда той ефективно работи за по-добри бизнес резултати. Близо 3 години е Маркетинг мениджър на най-голямата хостинг компания у нас - SuperHosting.BG. Тогава завършва и втора магистратура – Фирмен мениджмънт и маркетинг. Има опит с успешните и многократно отличените с награди за принос образователни инициативи - Уча.се и “Аз мога – тук и сега”. Има собствена компания - MEmotion - marketing emotion & e-motion, с която има амбиции да покаже изцяло нов поглед в маркетинга и позиционирането на вече изградени и startUP брандове! В последните години Катя участва активно и в предприемаческатa екосистема и консултира за маркетинг и бизнес голяма част от startup-ите на StartItSmart, PreAccelerator, Eleven и Launchub, които са основно с фокус световния пазар. За нея съвременния маркетинг е успешен, ако е жив, в голямата си степен online и 100% ефективен!
СВЕТЛИН СТОЯНОВ : Завършва ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – гр. Враца. Инженер-дизайнер на интериор и мебели. Портфолиото включва екстериорни и интериорни визуализации на жилищни и обществени проекти. Повечето от тях са се случили на територията на Австралия, България и Германия в периода 2011-2016.
ЛЮБОМИР ЯНЧЕВ : Българският студент, който получи инвестиция на стойност 1 млн. лв. за своя проект „Мелиса“. Неговата собствена компания произвежда и продава устройството "Мелиса", което чрез мобилно приложение може да контролира всеки климатик, спестявайки по този начин до 25% от енергията. Въпросният 1 млн. лв. са осигурени от двата български инвестиционни фонда Eleven и Rosslyn Capital. От тях идва и първоначалната инвестиция от 100 хил. евро, станала възможна да се разработи "Мелиса".
Сега, след като знаете историята на успелите обувки, може да се доверите и на нас – информационен център Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата - Враца, като участвате в нашия фото и видео конкурс  „В обувките на успелите…и не толкова“ .

Правила за участие : тук

---------------------------------------------------------- 

 

 

---------------------------------------------------------- 

Фотоконкурс "Еврофотобомба" (вмъкване в чужда снимка)-реалност или фотошоп

 

Европа Директно Враца обявява Фотоконкурс "Еврофотобомба" (вмъкване в чужда снимка)-реалност или фотошоп, като част от Кампанията „Вижте Европа, но се върнете във Враца“.

Знаете, че фотобомбите са изключително модерни, особено след 2014, когато "Фотобомба" стана дума на годината на речника "Колинс" . Няма правила как точно да се направят, затова и досега не сме чували да се говори за грешна или неправилна. Съществуват два основни начина за фотобомба - пред обекта или зад него.Условията са: снимките да са направени в страна членка на ЕС, в тях да участвате вие или да са направени от вас лично, с което давате правото за тяхното публикуване.

 

Изпращайте Вашите снимки на мейл : eudirect-vratsa@online.bg или на "съобщение" във фейсбук страницата на Европа Директно Враца www.facebook.com/eudirectvratsabg/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

Моят ден в Европа! - флашмоб по повод 9 май Деня на Европа 2014

  

 

видео

"Търсенето: информационни центрове Европа Директно"

EUROPE DIRECT - Враца

      Информационният център EUROPE DIRECT - Враца е част от най-големите информационни мрежи на Европейската комисия EUROPE DIRECT, включваща почти 500 Европейски информационни центрове в цяла Европа.Включва Европейски информационни центрове в: София, Бургас, Плевен, Варна, Видин, ХасковоПловдив, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Шумен, Смолян, Русе, Благоевград, Кюстендил, Сливен и Враца.   
        Приемна структура на EUROPE DIRECT - Враца е Търговско-промишлена палата - Враца.

 

Цели

      Цели на EUROPE DIRECT - Враца са:
•  да помага на гражданите в намирането на търсената от тях информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз;
•  да съдейства за засилване на дебатите по въпросите на европейската интеграция чрез организиране на събития и дискусии и да предоставя възможност на обществото за обратна връзка с европейските институции.
     EUROPE DIRECT – Враца има за задача да осведомява гражданите от Северозападна България (деца, ученици, студенти; земеделски производители и предприемачи; браншови, профсъюзни и други представителни организации; местните власти; неправителствени организации, читалища, библиотеки, клубове, медии) относно Европейския съюз и неговите институции.

Европа Директно - Враца ви предоставя:

•  информация за упражняването на вашите права като европейски граждани и съвети за решаване на практически проблеми;
•  информация за политиките на Европейския съюз и неговите институции;
•  информация за проекти и събития на местно, регионално, национално и европейско ниво;
•  информация за обучения, конкурси, предложения за финансиране;
•  данни за контакт със съответни организации, с които може да ви се наложи да се свържете.

      EUROPE  DIRECT – Враца е мястото, където можете да:
•   получите информационни материали от Представителството на Европейската Комисия в България и от други институции на ЕС и да ползвате библиотеката на Търговско - Промишлена палата – Враца;
•  организирате мероприятия относно широк кръг европейски дейности и политики (Лисабонски договор и Хартата за основните права, реформиране на бюджета на ЕС, растеж и заетост, енергия и промени в климата и др.) по заявка на ръководства на училища, местни общностни групи, НПО, политици, медии и пр.;
•   се възползвате от мобилен екип за предоставяне на информация и обучения извън Центъра;
•   гледате преките предавания на заседания на институциите и да станете преки свидетели на събития от ЕС
•  се свържете с Центъра за контакти Europe Direct и неговите услуги чрез интернет, електронна поща и единния безплатен телефонен номер 00 800 6 7 8 9 10 11

     Европа Директно – Враца в своята дейност се подпомага от:
•    Европейската комисия
•    Представителството на Европейската комисия в България
•    Областните администрации Враца, Видин и Монтана
•    Община Монтана
•    Читалищата: "Развитие” – Враца, "Цвят” – Видин и  "Постоянство” – Лом
•    Младежки дом Враца
•    Регионален инспекторат по образованието – Враца
•    Български Червен кръст, Областен съвет - Враца
•    Агенция за регионално развитие и Бизнес център – Видин

 

Европейската комисия разреши употребата на ГМО

Европейската комисия разреши употребата на ГМО в хранително-вкусовата промишленост и при производството на фураж

 

Европейската комисия разреши пускането на пазара на хранителни продукти и фуражи, които съдържат или са произведени от няколко вида генно модифицирана царевица. Единадесетте генетично модифицирани организми, за които става въпрос, са преминали през цялостна процедура за издаване на разрешително, в това число са получили и  положителна научна оценка от Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ). Разрешителните са валидни за срок от десет години, а всeки продукт, съдържащ тези ГМО, ще бъде обект на строго етикиране от страна на Европейския съюз. Решенията за разрешителни не засягат култивирането. Повече информация по темата може да намерите тук: ec.europa.eu/dgs/health_food-safety/dyna/enews/enews.cfm

АКТУАЛНО

 Оценка на поколението информационни центрове

Europe Direct за 2013 — 2017 г.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2013-2017-EDICs?surveylanguage=bg

==========================================

Анкетна карта на Европа Директно Враца, към Търговско-промишлена палата Враца  "Удовлетвореност на клиента"

План за действие на Европа Директно Враца за 2016г.Бюлетин

--------------

Бюлетин архив 2016

Бюлетин архив 2015

Бюлетин архив 2014

Бюлетин архив 2013 

Бюлетин архив 2012

Бюлетин архив 2011

Бюлетин архив 2010

Бюлетин архив 2009

 

 

Категории събития

Събития от Европа

Събития от Враца

Събития от страната

Публикации
10 години мрежата Европа Директно
2013 Европейска година на гражданите
2012 - Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията
2011 - Европейска година на доброволчеството2010 - Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване
2009 - Европейска година на творчеството и иновациите

Полезни връзкиEвропейски награди за предприемачество 

 

Powered by
phpWebThings powered
 Този сайт е създаден  с помощта на phpWebThings 1.5bg.
(c)2003 Copyright, Европа Директно Враца & phpwebthings
  Страницата обработена за 0.6077 секунди - 23 заявки